Dragi copii,

Primăria Comunei Colonești, alături de Reprezentanța UNICEF în România, caută copii cu vârste cuprinse între 11 și 17 ani (neîmpliniți), care doresc să facă auzită vocea tuturor copiilor în cadrul Structurii Consultative a Copiilor/Consiliului Local al Copiilor. Vrem să lucrăm împreună pentru a crea o localitate în care toți copiii sunt ascultați și au un cuvânt de spus privind deciziile care le influențează viața.

Comuna Colonești s-a angajat într-un proces pentru a deveni Localitate Prietenă a Copiilor, adică să fie un loc în care copiii sunt în centrul atenției autorităților locale, unde drepturile lor sunt respectate și în care copiii se pot dezvolta la potențialul lor maxim. Acest lucru nu se poate realiza fără implicarea voastră directă, a copiilor și a adolescenților.

Astfel, ne propunem să formăm o Structură Consultativă a Copiilor/un Consiliu Local al Copiilor, în cadrul Inițiativei Localități Prietene ale Copiilor, constituit(ă) din 15 copii cu vârste între 11 și 17 ani (neîmpliniți), care să devină vocea tuturor copiilor din localitate. Ne dorim ca grupul să fie reprezentativ și să cuprindă copii de vârste diferite, din grupuri vulnerabile (de ex., copii cu dizabilități, copii care trăiesc în sărăcie, copii instituționalizați, copii cu părinți plecați la muncă în străinătate etc.), de etnii diverse, din cartiere/zone diferite sau cu o experiență variată în domeniul reprezentării, copii care își doresc să fie implicați, care sunt creativi și care sunt conectați cu grupuri mari de copii din comunitățile lor. De asemenea, vom avea în vedere păstrarea echilibrului de gen.

Dacă vrei să te implici și să contribui la schimbarea comunității tale, te invităm să te alături Structurii Consultative a Copiilor/Consiliului Local al Copiilor! Obiectivul nostru este de a aduce pe agenda publică drepturile copiilor, iar opinia lor să fie luată în considerare.

Copiii care vor să facă parte din Structura Consultativă a Copiilor/Consiliul Local al Copiilor sunt invitați să se înscrie, completând formularul online sau în format tipărit până la data de 22 mai 2022. Formularul on-line se completează accesând următorul link:  <iframe src=https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeer2Dr7vWDjQGnXOTRq_BMtqbKBZrcEx3WHyTyOqHj4wwLMg/viewform?embedded=true width=”640″ height=”1447″ frameborder=”0″ marginheight=”0″ marginwidth=”0″>Se încarcă…</iframe>