OBLIGATIILE CE LE REVIN CRESCATORILOR DE PORCINE :
– sa creasca porcii in spatii imprejmuite , in adaposturi inchise , cu respectarea conditiilor de igiena microclimat si bunastare ;
-sa elimine posibilitatea de a veni in contact cu porci straini de curtea acestora , cu porci mistreti sau cu alti propriettari de porci domestici ;
-sa nu intre in adaposturile unde sunt crescuti porcii , cu incaltamintea si hainele purtate pe strada , pe domeniul public ;Este recomandata chiar dezinfectia la intrarea in adapost , prin punerea unei tavite cu paie imbibate in solutii dezinfectante ;
– sa nu cumpere purcei din locuri necunoscute , fara a fi identificati ( cu crotalie ) si fara certificat sanitar veterinar de sanatate eliberat de catre medicul veterinar de libera practica imputernicit ;
sa anunte imediat medicul veterinar de aparitia oricaror semen de boala sau mortalitate la animalele proprii ;
-sa nu hraneasca animalele cu resturi alimentare provenite de la carnea de porc , sange de la spalarea carnii de porc , gatita in familie ;
-daca exista vanatori in familie care aduc carne de mistret sub nici o forma sa nu dea porcilor apa provenita de la spalarea carnii sau a resturilor de carne ;
-sa nu scoata scroafele sau vierii din exploatatie in scopul montei cu animale din alta exploatatie ;
– sa nu se foloseasca in hrana animalelor iarba culeasa de pe camp , pentru ca ea ar fi putut sa vina in contact cu porci mistreti bolnavi ;
-sa respecte legislatia privind ecarisarea teritoriului , prin predarea cadavrelor de la porcine moarte la unitatea de neutralizare , cu sprijinul autoritatilor locale .